Posted on

Kies de juiste raamdecoratie voor je woning.

houten-raamdecoratieDe keuze van een goede raamdecoratie is niet zo gemakkelijk. De raamdecoratie is een van de belangrijkste sfeermakers in huis. Een goede raamdecoratie wordt toegepast voor de sfeer, privacy, isolatie en zonwering. Je kunt tegenwoordig kiezen uit veel verschillende soorten raamdecoraties, die allen hun specifieke eigenschappen en voor- en nadelen hebben. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van; gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, kunststof of houten lamellen en paneelgordijnen. Uit een van deze soorten wordt vaak een keus gemaakt.
Gordijnen
Een gordijn is een stof die voor het raam wordt gehangen om wat af te schermen. Bekend hiervoor zijn de glasgordijnen. Bij de meeste glasgordijnen kun je er wel door naar buiten kijken, maar praktisch niet naar binnen. Zo heb je dus een goede privacy. Ook de warme uitstraling in een woonkamer wordt hierdoor extra versterkt.
Rolgordijnen
Een rolgordijn is een gordijn dat op een rol is bevestigd. Het kan naar beneden en naar boven worden opgerold door middel van een koord. Deze rolgordijnen worden, om de inkijk te belemmeren, vaak bij een badkamer gebruikt. Dan gebruikt men een kunststoffen soort. Deze soort rolgordijnen zijn vochtbestendig. De rolgordijnen van tegenwoordig zijn zo gemaakt dat een doe het zelver ze gemakkelijk zelf kan ophangen. De goede rolgordijnen zitten in een cassette. Hierbij zal het rolgordijn aan de zijkant in een rail lopen. 

Duo rolgordijn
Een duo rolgordijn is opgebouwd uit twee lagen stof die over elkaar geschoven kunnen worden. Er is een doorzichtige laag die wel de zonneschijn buiten houdt. Deze kan men gemakkelijk overdag dichtdoen en toch naar buiten kijken. Wanneer je de andere laag laat zakken heb je een afgesloten geheel. Deze duo rolgordijnen worden momenteel veel toegepast.

Paneelgordijnen
Het zijn in principe verticale lamellen die over elkaar vallen wanneer ze gesloten zijn. De lamellen zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. Je kunt ze voor het raam laten hangen en opendoen zodat je er gewoon door kunt kijken. Je kunt ze ook dichtdoen. Ook het opzijschuiven bestaat tot een van de mogelijkheden.

Jaloezieën
Deze worden gebruikt om een ruimte af te schermen. Ze zijn verkrijgbaar in kunststof, hout en aluminium. Ze hebben hun voor een nadelen. Jaloezieën kan men in principe zelf ophangen. Je moet ervoor voor zorgen dat je de juiste breedte en soort besteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>